Kiskacsa fürdik, indiai énekes workshop… ilyen volt

Kiskacsa fürdik, indiai énekes workshop… ilyen volt

A Harcsa Veronika Udvarban debütált indiai énekes workshopom, ahol a hallgatóság a hindusztáni rágákról, a szolmizációs rendről és a Kiskacsa fürdik című dal lehetséges díszítéseiről informálódhatott… Teljes interaktivitást tapasztaltam, kérdéshegyek és boldog saregam gyakorlatok közepette telt az idő. Remélem, még lesz lehetőségem ehhez hasonlót tartani.

Részlet // Poetry in Motion – Táncköltemények

Részlet // Poetry in Motion – Táncköltemények

Amíg a műsor hivatalos videója el nem érhető, íme egy kis részlet abból a műsorszámból, amelyikben bault énekelek egyhúrú ektarával és dobbal. Nehéz volna leírni, milyen érzés e között a két hangszer között hallani a saját énekemet. Nem véletlenül ejti transzba a hallgatóságot a baul fakír hangzás! Mukunda Das réges régi költeménye, szerzeménye ez a dal, a sok gyönyörű tánc között jelentem meg egyszercsak a hangszereimmel, hogy elénekeljem.

Fotó és videó: Farkas-Mohi Balázs

 

Könyvkritika az Élet és Irodalomban

Könyvkritika az Élet és Irodalomban

Irodalomcsinálás címmel olvasható Károlyi Csaba írása az Esőcsinálásról az Élet és Irodalom aktuális számában és a folyóirat webfelületén.

Miért mondja azt Iza néni, hogy nem adja oda a kulcsot Matyinak, ha egyszer úgyis oda fogja adni? Mit akarna mondani Babják néni a fekete madárról? Miért nem érdekli az ázsiaiakat a beteg fehér ember legdurvább urdu, majd anyanyelvi acsarkodása sem? A vegyes házasságából elváló feleség (mellesleg angoltanár Budapesten) miért szólal meg válásuk másnapján volt anyósa észak-angol bányászvárosi nyelvén?

LINK

Fotó: Lakatos Attila (Dreher kastély, Kőbánya)

 

Vendéglő a Parnasszuson – Ízes irodalmi est fogadással

Vendéglő a Parnasszuson – Ízes irodalmi est fogadással

Egy jó beszélgetésre készülök Győrben Zsuzskával! Mellesleg zenélek is… ami a felolvasásokon egyre többször előfordul.

Közreműködünk:

Mirtse Zsuzsa, író, költő és Burns Katalin író, zenész

A beszélgetést moderálja: Stifner Gábor.

Közreműködik:

Gerbert Judit színművész

Burns Katalin zenész

Jegyek 2000 Ft-os áron a helyszínen már kaphatók.