NKA30 a Benczúr Házban

NKA30 a Benczúr Házban

Az NKA születésnapi ünnepségén kiadónk szerzői léptek fel dallal, verssel, prózával

Dalokkal, novellarészletekkel és érdekes történetekkel várták az érdeklődőket a Magyar Napló Kiadó szerzői 2023. október 1-én a Benczúr Házban rendezett ünnepségen. A program során Mirtse Zsuzsa író, költő moderálásával ismerhettük meg Az év novellái antológia rendszeres szerzőit, a gitáros, blues-zenész Berta Zsoltot, a Kalef és a Szomjas szűz, valamint a sokféle hangszeren játszó, világutazó, Burns Katalin, az Esőcsinálás és a Szőttesek regénye alkotójának írói és zenei világát.

Kiskacsa fürdik, indiai énekes workshop… ilyen volt

Kiskacsa fürdik, indiai énekes workshop… ilyen volt

A Harcsa Veronika Udvarban debütált indiai énekes workshopom, ahol a hallgatóság a hindusztáni rágákról, a szolmizációs rendről és a Kiskacsa fürdik című dal lehetséges díszítéseiről informálódhatott… Teljes interaktivitást tapasztaltam, kérdéshegyek és boldog saregam gyakorlatok közepette telt az idő. Remélem, még lesz lehetőségem ehhez hasonlót tartani.

Részlet // Poetry in Motion – Táncköltemények

Részlet // Poetry in Motion – Táncköltemények

Amíg a műsor hivatalos videója el nem érhető, íme egy kis részlet abból a műsorszámból, amelyikben bault énekelek egyhúrú ektarával és dobbal. Nehéz volna leírni, milyen érzés e között a két hangszer között hallani a saját énekemet. Nem véletlenül ejti transzba a hallgatóságot a baul fakír hangzás! Mukunda Das réges régi költeménye, szerzeménye ez a dal, a sok gyönyörű tánc között jelentem meg egyszercsak a hangszereimmel, hogy elénekeljem.

Fotó és videó: Farkas-Mohi Balázs