Burns Katalin

Rólam

Én És A Zene.

Magyar népzenei gyökereimtől elindulva jutottam el Ázsia színes, változatos zenei világáig, innen pedig csupán egy lépés volt az improvizáció és a kísérletezés.

Indiai és pakisztáni utaimon olyan hatások értek, amelyek teljesen rányomták bélyegüket előadói stílusomra. Ragaszkodásom a népzene, a hagyományos dallamvilágok és a nyelvek iránt világzenei formációim koncertjein és szólóműsoraimban is megmutatkozik.

Zenei formációk

Kati Burns Ntett

A Kati Burns Ntett egy olyan világzenei formáció, amely magyar népzenét és ázsiai népek zenéit ötvözi kortárs hangszerekkel, sok improvizációval.

Hajna

A Hajna zenekar akusztikus hangzásával bensőséges hangulatot teremt, főként magyar népzenei repertoárjával kulturális eseményekre, megnyitókra, táncházak tartására kap meghívást.

Misztikus koncertek / Keleti szőttes

A Keleti szőttes projekt egy alkalmi zenei társulás Gyarmati Hodzsa Gábor gitáros, Clemente Gábor ütőhangszeres és Burns Katalin énekes, valamint meghívott vendégzenészek közreműködésével. Modern hangszerelésben és érdekes, autentikus indiai hangszerek szerepeltetésével szólaltatják meg a Kelet varázslatos dallamait – főleg a közel-keleti, az indiai-pakisztáni és a szefárd hangzások nyomán.

A Koncerteken kívül

Vállalok még

Zenés irodalmi műsorok

Magyar költők (Weöres Sándor, Nagy László) és keleti (szibériai, indiai-pakisztáni szúfi és baul) dallamok, hangszerek találkozása.

Előadások

Az indiai, pakisztáni kultúra, utazás és zene témájában, dalok eredeti nyelveken és eredeti hangszerekkel.

Hangszerismertetők

Iskolák számára (csángómagyar népi furulyás kultúra, bengáli baul fakír hangszerek).

Utazás

a zenei világomba

Tarts velem

Kérd a koncert értesítőmet és mindig elküldöm a következő fellépésem helyét és idejét.