Koncertszervezőknek

Fellépéseket vállalok

Koncertek Burns Katival

Rólam

Burns Katalin bemutatkozása

Európai és ázsiai énektechnikák, magyar népi dallamok és furulya-improvizációk találkoznak zenei kísérleteimben, az ismert és a pillanat-szülte dallamok közti párbeszédben.
Magyar népzenei gyökereimtől elindulva jutottam el a keleti világ archaikus énekkultúráinak tanulmányozásáig, innen pedig csupán egy lépés volt az improvizáció és a hangi kísérletezés. Indiai és pakisztáni utaimon olyan hatások értek, amelyek örökre rányomták bélyegüket előadói stílusomra, ezekből táplálkoznak versmegzenésítéseim és saját szerzeményeim is.

Vállalok:

Koncertek – fellépések

Koncert

Formációk

\

Kati Burns Ntett

\

Misztikus koncertek / Keleti szőttes

Zenekari formációk

Kisebb vagy nagyobb színpadokon is

Különböző zenekari formációkban lépünk fel, alkalmazkodva a színpad méretéhez, a rendezvényhez és a közönséghez.

Kati Burns Ntett

A Kati Burns Ntett egy olyan világzenei formáció, amely magyar népzenét és ázsiai népek zenéit ötvözi kortárs hangszerekkel, sok improvizációval.

Misztikus koncertek / Keleti szőttes

A Keleti Szőttes műsorain akusztikus hangzásban, gitár (és ütőhangszer) kísérettel szólalnak meg a Kelet varázslatos dallamai. A formáció repertoárja tartalmaz indiai baul fakír dallamokra énekelt magyar nyelvű költeményeket és eredeti nyelvű szúfi, szefárd dalokat is.

A Koncerteken kívül

Vállalok még

Zenés irodalmi műsorok

Magyar költők és keleti (szibériai, indiai-pakisztáni szúfi és baul) dallamok, hangszerek találkozása.

Előadások

Az indiai, pakisztáni kultúra, utazás és zene témájában, dalok eredeti nyelveken és eredeti hangszerekkel.

Hangszerismertetők

Iskolák számára (csángómagyar népi furulyás kultúra, bengáli baul fakír hangszerek).

Korábbi koncertjeimről a

Szervezők mondták

“Burns Kati már egy jóideje járja a világot és hangjába integrálja azt. Sokat jár Pakisztánba, Indiába és missziója lett, hogy pszichedelikus jazzban ívelje át ezeket a távolságokat a népek között. Burns Kati tehát a kultúrák hétmérföldes csizmája.”

Szimpla Kert

“Nem tudom hány kilométert tett meg Burns Kati 2011 és 2018 közötti utazásai során, de azt tudom, hogy a szolnoki „Örökség” Világzenei Fesztiválon történő bemutatkozása és legutóbbi fellépése között a képzeletbeli zeneglóbuszon jó nagyot kellene forgatni, hogy útját követhessük a már-már misztikus dallam-Kánaánba. Azon sem lennék meglepve, ha ez a hosszú utazás folyamatosan „tágulna” térben és időben egyaránt, ahogy Kati és zenésztársai egy-egy szerzeményében az olykor melankolikus csendességből, népdal motívumokkal gazdagon átszőve a végére dübörgő, pszichedelikus ritmus-láva ragadja magával a gyanútlan utazót.”
Pap Béla

„Örökség" Világzenei Fesztivál, Szolnok

“Dalai és dallamai messzi tájakra visznek, oda, ahová titkon mind vágyakozunk: a varázslatos Keletre. Érdemes vele útra kelni!”
Angel Viktória

zenei menedzser, Road of Fame - Music Management

Kapcsolatfelvétel

Kérem keressen fellépésekkel kapcsolatban!